ȘCOALA ALTFEL , activități ALTFEL

Avem bani. Cum să ne  facem un buget? Cum să ne calculăm cheltuielile și veniturile? Cum să utilizăm un card ? Sunt întrebări la care copiii claselor a II- A, a IV-a A și a IX-a A au aflat răspunsuri în cadrul unei activități privind educația financiară, derulate în cadrul săptămânii ”Școala altfel”, de la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, în perioada 26-30 martie.

Elevii din fiecare clasă au fost împărțiți pe echipe și au primit o sumă de bani cu care să cumpere diferite produse alimentare ( dulciuri, fructe, produse de patiserie, mezeluri, legume). Pe traseu, ei au trebuit să respecte anumite condiții: să cumpere doar din magazinele stabilite, să ceară bon fiscal, să cheltuie integral suma primită, să se încadreze într-un timp stabilit anterior și să aibă un comportament decent pe durata realizării sarcinii.

De asemenea, elevii l-au avut ca invitat pe domnul Roșan Gabriel, director BCR la filiala Șimleu-Silvaniei, care le-a prezentat cardul bancar, modul de utilizare a acestuia și cum poate fi prevenită pierderea sa.

Într-un cu totul alt registru, elevii mai mari, din clasele a XI-a A și a XII-a A, s-au aflat față în față cu bunătatea. În cadrul activității intitulată ”Fă binele pentru nimic”,ei l-au avut ca invitat pe domnul Viorel Pașca, din localitatea Dumbrava, a cărui meserie este cea de ”făcător de bine”, căci în grija sa se află 290 de persoane foarte bolnave sau abandonate de familiile lor și chiar de societate. Acestea locuiesc în 10 case, ale căror costuri sunt susținute integral din donații. Circa 30 de persoane ajută la îngrijirea bolnavilor. Să faci bine în ziua de astăzi nu este ușor, dar efectul asupra sufletului este benefic. Cei prezenți la întâlnire au fost îndemnați să prețuiască ceea ce le-a fost dat – familia și sănătatea și să nu uite ca din ceea ce au să dăruiască și celor mai necăjiți – un zâmbet, un sfat, o încurajare, câteva minute din timpul propriu.

Cele două activități au fost organizate de cadrele didactice: Dragoș Olimpia, Chira Brîndușa, Pop Livia, Razi Laura, Jipa Mihaela și Lele Laura, cu sprijinul doamnei directoare Orban Ilona.

prof. Laura Razi

Acest articol a fost publicat în activitati. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *