“Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” (Sherry Anderson)
A fi voluntar e totuna cu a fi generos, pentru că dăruiești din timpul tău, fără să ceri nimic în schimb. Răsplata e doar mulțumirea sufletească, pentru zâmbetul pe care l-ai adus în viața celorlalți, dar uneori există și o recunoaștere publică a meritelor.
În data de 25 ianuarie 2017, la Oradea a avut loc Gala Tinerilor Voluntari 2016, eveniment de recunoaștere a meritelor celor mai activi tineri voluntari implicaţi în activităţi de voluntariat din diverse domenii, în proiectele proprii sau în cele în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.
Din partea Liceului Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău au fost nominalizați patru elevi din clasele a X-a A și B, și anume: Cămăran Ionuț, Kovacs Olimpiu, Neaga Gabriel și Rus Gianina, care au fost răsplătiți cu diplome pentru activitatea desfășurată anul trecut, în calitate de voluntari. Aceștia au participat la următoarele proiecte:
a.Tabăra de vara ”Și eu pot” (iunie 2016), coordonată de consilierul școlar Dragoș Olimpia, la care au participat 30 de elevi din Suplacu de Barcău și din Marca; aici menționăm și prezența altor elevi din clasa a X-a A – Bede Anabela, Tribulic Alina, Argyelan Călin și Scurt Mihăiță
b.”Fii și tu voluntar” (septembrie-decembrie 2016), coordonatori prof. Orban Ilona și Olar Gabriela, o întîlnire a cinci licee din Bihor, ai căror reprezentanți au învățat să-și dezvolte spiritul de voluntariat;
c.”Zîmbetul unui copil este inestimabil” (septembrie-decembrie 2016), coordonatori consilier școlar Dragoș Olimpia, prof. documentarist Chira Brîndușa, Asociația Consiliaris Oradea, activitate ce a avut ca obiective reabilitarea psiho-socială și motorie a 8 copii cu afecțiuni neuro-motorii, activități educative, de comunicare și socializare în vederea sprijinirii integrării lor în societate.
Trebuie să subliniem că liceul nostru numără mai mulți voluntari decât cei patru elevi premiați și dorim, cu acest prilej să le mulțumim tuturor – numiți și nenumiți aici – pentru timpul pe care l-au petrecut cu cei care aveau nevoie de ajutorul și de prezența lor. Dăruind, vei dobândi, spunea monahul Nicolae Steinhard, iar acest lucru nu se dezminte nici în cazul de față. Nu doar diploma e importantă, ci faptul că acești elevi pot deveni un real sprijin, înmulțind faptele bune pentru cei din jurul lor și pentru comunitate. Cum spunea cineva, ”Voluntarii reprezintă Iubirea în mișcare.”
prof. Laura Razi