LICEUL TEHNOLOGIC NR.1
SUPLACU DE BARCĂU 
 

HOME   ¦  PREZENTARE    ¦    ORGANIZARE    ¦    PROFESORI    ¦    ACTIVITĂȚI      ¦    BAZA MATERIALĂ
PARTENERIATE


În centrul preocupării conducerii Liceului Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău stă deschiderea şcolii spre comunitatea locală, răspunzând  astfel comenzii sociale de pregătire a forţei de muncă specifice zonei Suplac.                       
De un real folos pentru şcoală sunt legăturile permanente între Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău şi Primăria Suplac, Consiliul local Suplac,  Poliţia şi Dispensarul uman Suplac, S.C.Petrom SA grup de zăcăminte Suplac și Asociația comunitară CERC, care au contribuit la dezvoltarea  infrastructurii şi a bazei didactico-materială a şcolii, instruirea şi educarea elevilor.
Avem parteneriate cu şcoli din ţară şi din Ungaria: Școala gimnazială Miskolczi Karoly din Mișca, jd.Bihor, Colegiul Tehnologic  Ioan Ciordaș Beiuș, jd.Bihor și liceul Gyorgyy Rakoczi din Derecske, Ungaria.
ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR ȘI  PROFESORILOR „PROEDUCAȚIE”  GRI SUPLACU DE BARCĂU

este o organizație neguvernamentală, non-profit cu obiectivul: sprijinirea unității de învățământ Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău în activitatea de educare, instruire, formare, îndrumare și supraveghere a elevilor acestei școli și implicarea în activitățile de îmbunătățire, monitorizare și întreținerea bazei materiale a școlii, implicarea în activități extrașcolare.

Parteneriate.pdfPROIECTE FINANȚATE DERULATE SAU ÎN CURS DE DERULARE
/ 2019-2020-2021

Școala din curte” - proiect câștigător în cadrul programului Start ONG, implementat de Asociația Act for Tomorrow și lansat de Kaufland România,  octombrie 2020 /  reabilitarea curții școlii prin amenajarea unui spațiu de socializare/ învățare din paleți  , cu implicarea elevilor, a cadrelor didactice și achiziționarea de tablete pentru a sprijini învățarea în on-line.
Erasmus+ , proiect de mobilitate în domeniul Învățământ profesional și tehnic, cu titlul „ Plasamente de formare profesională la agenți economici din spațiul european -pași spre dezvoltarea profesională și personală”, este adresat elevilor din clasa a XI-a, care vor face un stagiu de practică în Portugalia. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani școlari, 2020-2021 și 2021-2022.
Asociaţia Părinţilor şi a Profesorilor în parteneriat cu un grup de cadre didactice a implementat în anul şcolar 2019 - 2020 două proiecte de finanţare prin care se urmăreşte creșterea nivelului de realizare a actului educațional. Cele douā projecte s-au realizat cu sprijinul fundatiei Bethlen Gábor Alap din Ungaria. Prin urmare, prin proiectul intitulat „ Cuibul verde ” s-a creat un spațiu de învățământ, o sală de clasă smart, propice dezvoltării potențialului creativ al elevilor claselor primare prin mijloace de tehnologie de ultimă generaţie, realizând astfel activități educative şi de protecţia mediului prin implicare, parteneriat și responsabilitate, implicând  comunitatea locală având în vedere nevoile ei. Al doilea proiect, intitulat „ Mai mult decât fotbal”  are ca scop principal formarea unui stil de viaţă sănătos prin diferite activităţi sportive realizate atât în natură, cât şi în sala de sport, care urmează să fie dotată cu materiale sportive adecvate . Ambele proiecte au debutat în anul şcolar 2019-2020, se vor încheia în anul şcolar 2020-2021 şi se adresează în primul rând elevilor şcolii noastre, iar apoi comunităţii locale prin implicarea acestora prin diferitele activităţi.
Educație prin joc, culoare și motivație – noiembrie - decembrie 2019, continuarea amenajării spațiului din curtea școlii cu desene didactice și jocuri educative, acoperirea aparatelor sportive cu suprafețe de protecție din cauciuc, pictarea scărilor interioare din corpul A și B cu mesaje motivaționale. Proiectul a fost  finanțat prin „START ONG” un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.

Educație prin joc și culoare – octombrie-noiembrie 2019, realizarea de  desene educative in spațiul de joaca al copiilor din curtea Liceului Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, proiect finanțat prin „START ONG” un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.
Star up Kids - februarie-iunie 2019/ Educație financiară și antreprenorială, finanțat de Bursa Talentelor prin Fundația Comunitară Oradea, pentru 54 de beneficiari, primar și gimnazial.

Tech Kids - educație IT / februarie-iunie 2019, proiect finanțat de Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea care a avut ca scop achiziționarea unei imprimante 3D și familiarizarea copiilor cu tehnologia de tipărire 3D.                                                                                                                                                                                                                                                                         

2018-2019

Pe parcursul anului 2018-2019 s-au încheiat un număr de 23 de parteneriate în scop educațional.
Finanțările  de la OMV Petrom pentru realizarea a 5 proiecte, în valoare de 73.925 ron, în parteneriat cu Asociația Profesorilor și Părinților "Proeducația-GRI Suplacu de Barcău" s-au concretizat în:

Finalizarea  unui Cabinet Mecatronic în cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău
Tabăra de vară ”Și eu pot” , ediția a IV-a
Finalizarea  unui club special dedicat elevilor  Liceului Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău
" Să zâmbim împreună ": Program special educațional pentru copiii cu dizabilități și nevoi speciale (CES) din comunitate
 „Poveste de succes“ pentru elevii claselor a XI și a XII - a din cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău.


DATE DE CONTACT:
Liceul Tehnologic Nr.1
Suplacu de Barcău

Str.Piaţa Republicii,nr.1
jud. Bihor, cod 417535
Telefon/Fax : 004-(0)259 368 437
E-mail: grisuplacu@yahoo.com
Pagina web: www.liceulsuplac.roLINKURI  UTILE:
Inspectoratul Județean Bihor
Casa Corpului Didactic Bihor
edu.ro
didactic.ro
EProfu.ro
Calificativ.ro