RĂMÂI CU BINE, DOMNULE PROFESOR!

Pe data de 8 noiembrie 2019 a trecut în neființă un mare dascăl al Liceului Tehnologic Nr.1 din Suplacu de Barcău: domnul profesor Tripon Octavian Ioan. Timp de 42 de ani a slujit cu pasiune această școală, care i-a fost unicul loc de muncă. Timp de 18 ani, din 1998 și până în ianuarie 2013 a fost directorul liceului tehnologic. După pensionare a fost membru în Consiliul de Administrație al școlii, din partea Consiliului Local al comunei Suplacu de Barcău.

Datorită longevității carierei sale, a lăsat urme vizibile în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut. A format zeci de generații de elevi, a fost mentor și model pentru zeci de profesori și a știut să prețuiască vocația de dascăl prin felul în care și-a exercitat-o: aproape de oameni, cu zâmbetul pe buze, mereu optimist și cu credința că lucrurile vor merge bine și că problemele pot fi depășite.

Vestea morții sale i-a îndurerat pe toți cei care l-au cunoscut. Pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, d-ul Tripon Octavian va rămâne mereu în memorie ca profesorul prin excelență, care s-a dedicat copiilor, școlii și valorilor umane: pasiune, dăruire, generozitate, optimism.

Rămâi cu bine, domnule profesor!

“Cei mai mulţi oameni sunt precum frunzele care se scutură, plutind şi rostogolindu-se până ajung la pământ. Alţii însă, câţiva la număr, sunt ca stelele cu traiectorie fixă, neatinse de vânt……….”

Hermann Hesse

Cu respect și cu durere în suflet, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău

Acest articol a fost publicat în GÂNDURI ȘI REFLECȚII. Salvează legătura permanentă.