Și noi am sărbătorit THANKSGIVING DAY…hooray!

Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței la americani) este un refren anual al lucrurilor bune care trebuie să fie amintite și prețuite, este o dovadă a cutumelor care încă sunt în trend în contextul lumii moderne. Și ce poate fi mai frumos decât să existe o zi dedicată recunoștinței?

Joi. Sfârșit de noiembrie. E o zi specială în jurul mesei, o zi alături de familie și de prieteni dragi. Nimeni nu poate să nege frumusețea zilei de Thanksgiving. O zi în care reflectezi la binecuvântările din viața ta, un moment prielnic pentru a mulțumi oamenilor de calitate cu care te intersectezi zi de zi. O zi în care te bucuri de cei dragi pe care încă îi mai ai aproape. Pentru că totul este trecător, inclusiv bunătatea. Oamenii sunt și mai frumoși atunci când sunt împreună. Iar Thanksgiving Day este o zi despre împreună, un prilej anual de regăsire și de revedere.

Ca profesor de limba engleză, încerc anual să găsesc activități antrenante pentru a marca această zi cu elevii mei deoarece consider că MULȚUMESC nu are termen de valabilitate. Prin urmare, personal sunt de părere că e necesar să promovez această sărbătoare pentru a sensibiliza elevii pe latura bunelor maniere și a recunoștinței pentru lucrurile frumoase din viața lor. Astfel, am cerut ajutorul celor două voluntare: Gabrielle Cascio și Maris Medina. Cele două americance s-au înregistrat și ne-au transmis video  cu ce este Thanksgiving Day la americani, ce însemnă această zi pentru ele și familiile lor și cum sărbătoresc ele acest cutum american. Mai apoi, elevii claselor a 8-a au realizat piese de puzzle cu cuvinte care reprezintă pentru ei binecuvântări personale. Deși americanii sacrifică curcani, noi am ales doi dovleci pe care i-am stilizat pornind de la fraza: We are grateful for… . Toți elevii cuprinși în activitate au pus gândurile lor cu privire la lucrurile pentru care sunt recunoscător într-un GRATITUDE JAR (Borcanul Recunoștinței), elevii din clasa a 3-a B au realizat SPELLING CARDS .

Mă bucur nespus de mult că pentru mulți din elevii prezenți,  familia, prietenii , sănătatea și dascălii au primat în rândul binecuvântărilor personale! Și e mare lucru! Mă înclin!

prof. POP ROXANA MIRELA

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.