Un veac de Românie întregită

România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie.  (Barbu Ștefănescu Delavrancea)

1 Decembrie este prilej de sărbătoare pentru întreaga suflare românească. Este Ziua Națională a României, ziua în care întreg poporul român își cinstește țara și se înclină în fața memoriei celor care au făcut posibil, prin lupta și devotamentul lor, Marea Unire de la Alba-Iulia.

Astfel, cu ocazia Zilei Naționale, elevii Liceului Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău, îndrumați de cadre didactice, au sărbătorit UN VEAC DE ROMÂNIE ÎNTREGITĂ, prin organizarea unui program artistic variat în cântece, dansuri populare, recitări de poezii patriotice, piese de teatru temeinic pregătite pentru a cinsti așa cum se cuvine această zi specială pentru întreg neamul românesc.

Pentru toți cei prezenți, ziua de 1 Decembrie a reprezentat un moment unic, special, marcat de recunoștință, solidaritate și speranță. Le adresăm sincere mulțumiri, atât celor ce s-au implicat în reușita acestei activități, cât și celor ce ne-au fost alături.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Prof. COSTEA ANA MIHAELA

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.