HAI CU NOI, SĂ FIM RECUNOSCĂTORI!

            Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day-ul american) înseamnă recunoștință, înseamnă familii reunite la masa de seară, înseamnă o atitudine plină de mulțumire pentru reușitele de peste an.

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău au fost provocați să cugeteze la momente sau lucruri pentru care ar trebui să spună un sincer Mulțumesc!, un cuvânt atât de simplu și totuși atât de greu de rostit în zilele noatre.

Pentru a celebra această sărbătoare americană, elevilor li s-au prezentat istoria acestei zile, simbolurile și exemple de stări și fapte pentru care ar trebui să fim recunoscători. Astfel, elevii clasei a III-a A au confecționat spirale de vânt cu cuvinte în limba engleză pentru ce sunt recunoscători. Elevii clasei a VII-a C au redat curcanul din hârtie colorată. Cei mai mari, elevii din clasa a X-a au rezolvat o fișă de lucru și au făcut roata gratitudinii din mânuțe decupate din hârtie cu mesaje de mulțumire. La ora de Consiliere și orientare, elevilor din clasa a IX-a A li s-a citit Povestea celor doi pacienți, au urmat discuții, iar mai apoi, ei au lipit frunze cu mesaje de recunoștință pe copacul mulțumirii confecționat din polistiren.

La finalul activităților, toți elevii au vizionat o prezentare power-point cu 5 moduri de a spune Mulțumesc! Iar sfatul părintesc de pe ultimul slide sperăm că a fost reținut în mintea și în inimile lor: Folosiți mai des cuvântul Mulțumesc! El nu are termen de valabilitate. 

Sărbătoarea este americană, dar simțirea a fost curat românească.

prof. Roxana POP

  

 

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.