Când voi fi mare, vreau să fiu…POLIGLOT!

Cunoașterea unei singure limbi străine e considerată a fi o lacună în zilele noastre. Mass-media promovează diversitatea lingvistică, iar companiile străine recrutează absolvenți cu certificate și competențe lingvistice pentru a-i coopta în echipele lor. Astfel, un tânăr care vorbește mai multe limbi străine va reuși să își găsească mai ușor un loc de muncă într-o companie multinațională, fie în țară, fie în străinătate.

Șansa la educație, la comunicare poliglotă, la vacanțe europene, toate acestea sporesc și atrag satisfacții depline dacă vorbești limba celor cu care intri în contact.

Ziua Europeană a Limbilor Străine a fost celebrată anul acesta la Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău pe parcursul a 3 zile. O echipă de 4 profesori joviali a pus la cale proiectul Câte limbi vorbești, atâtea vieți trăiești.

În prima zi, sub sloganul English is FUNtastic,elevii clasei a II-a A au făcut cunoștință cu diversitatea culturală și lingvistică a Europei printr-o serie de activități antrenante, utilizând limba engleză. A doua zi, 4 elevi de liceu au desfășurat o activitate de informare stradală. Ei au împărțit flyere informative și au stat de vorbă cu oamenii care s-au aflat în piața din localitate despre importanța cunoașterii unei limbi străine.  Ultima zi din proiect a constat într-o Cafenea poliglotă la care au participat 9 elevi vorbitori de limbă engleză. Aceștia au provocați să se prezinte într-o variantă comică, să realizeze un tricou care să conțină un mesaj Suplăcan European cu cuvinte și imagini decupate din reviste, să compună catrene cu cuvinte date și să formuleze propoziții poliglote, folosind limba maternă și limbile străine studiate la școală.

Toți elevii au participat activ în cele trei zile de activități, exprimându-și dorința de a mai fi convocați la activități de acest gen.

prof. Pop Roxana

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *