Din Maryland, S.U.A. cu drag…la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău

Școală în vacanță? Nu sună prea bine! e vacanță, vacanță să fie!

Cu toate acestea, aproximativ 80 de elevi au participat la Școala de Vară în limba engleză cu durata de 3 săptămâni, în perioada 23 iulie-11 august 2017.

Programul intensiv de limbă engleză, engleza interactivă, jocurile și activitățile antrenante, atelierele tematice și dramaturgia, toate acestea au fost coordonate de voluntarul american Maris Medina cu sprijnul profesorilor din echipa liceului nostru. Elevii au fost împărțiți în 4 grupe, după nivelul de pregătire la limba engleză.

Maris Medina, născută în Filipine, studiază jurnalismul la Universitatea din Maryland, SUA. Ea a aplicat la programul Learning Enterprises pentru a călători în Europa. Maris a stat la o familie-gazdă și s-a bucurat de numeroase activități (călărie, barbecue, plimbare cu bicicleta, Ziua Comunei, discuții interesante în parc cu noii prieteni, diverse vizite), precum și de farmecul României, ospitalitatea și căldura oamenilor cu care a interacționat în cele 3 săptămâni la Suplacu de Barcău.

Prin acest program, elevii și adulții deopotrivă, s-au bucurat să interacționeze în limba engleză cu un nativ, să cunoască o altă cultură pe viu și să își prezinte cultura și tradițiile autohtone. Cursurile de limbă engleză cu Maris au fost tratate cu seriozitate pedagogică, dar momentele hazlii au colorat atmosfera, astfel că durata unei întâlniri devenea parcă tot mai mică.

Ne bucurăm că am avut-o în mijlocul nostru pe Maris Medina! Îi urăm sănătate și prosperitate!

Ne bucurăm deasemenea și că elevii au acceptat provocarea Școlii de Vară în limba engleză!

Vacanță plăcută în continuare!

prof.Pop Roxana

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *