Festivalul Științelor , ediția a III-a 2017

Liceul Tehnologic nr. 1, Suplacu de Barcău a organizat în acest an școlar a III-a ediție a Concursului „Festivalul Științelor”, ediție la care au participat 65 de elevi din clasele V – VIII, de la secțiile română si maghiară, din 6 școli partenere. Concursul a fost organizat în parteneriat cu: Liceul Tehnologic nr.1, Popeşti, Școala Gimnazială „înv. Gâlgău Iosif”, Păgaia, Școala Gimnazială nr.1, Balc, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Marghita și Liceul Teoretic „Horváth János”, Marghita.

Organizarea anuală a “Festivalului Ştiinţelor” reprezintă o puternică motivaţie pentru elevi, deoarece pune accent pe aspectele practice ale materiilor predate la şcoală. Elevii se folosesc de acest prilej pentru a testa diverse aplicaţii ale fizicii, chimiei, biologiei, matematicii şi TIC. Elevii participanţi împreună cu profesorii lor, au încercat să demonstreze tuturor cât de mult iubesc ştiinţele şi natura în complexitatea şi diversitatea ei de fenomene.

Concursul tehnico-științific a fost împărțit în 6 probe (3 probe individuale și 3 probe organizate pe grupe formate din 3-4 elevi):

Proba I: Matematică distractivă (probă individuală)                                                           Proba II: Expoziţie – concurs de dispozitive experimentale artizanale (probă pe grupe)                                                                                                                                              Proba III: Concurs de cultură generală (probă individuală)                                   Proba IV: Experimente ştiinţifice distractive (probă pe grupe)                                        Proba V: Concurs TIC (probă individuală)                                                                               Proba VI : Simpozion pentru elevi (probă pe grupe)

Jurizarea lucrărilor a fost realizată de către cadre didactice din cele 6 școli partenere cu competenţe în acest sens. La finalul concursului s-a calculat punctajul final al fiecărui elev participant prin însumarea punctajelor obținute la cele 6 probe, stabilindu-se astfel clasamentul.

S-au acordat 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III și 18 mențiuni. Trofeul concursului i-a revenit elevului Helmeczi Dávid din clasa a VIII-a C de la Liceul Tehnologic nr. 1, Suplacu de Barcău, care a obținut punctajul cel mai mare. Restul concurenților au primit diplome de participare.

S-au mai acordat 4 premii speciale pentru proiectele care au obținut punctajul maxim la probele practice, astfel:

– pentru cel mai bun dispozitiv experimental:

  • elevilor Hoduţ Darius, Mitrana Adela, Ciordaş Remus şi Durnye Bogdan din grupa XIII, de la Liceul Tehnologic nr. 1, Suplacu de Barcău, pregătiţi de dna profesoară Mihail Violeta, cu lucrarea “Roboţelul Picasso”
  • elevilor Barbanouă David, Jarca Alin şi Mandra Răzvan din grupa IX, de la Şcoala Gimnazială nr.1, Balc, pregătiţi de dna profesoară Biro Gabriella cu lucrarea „Maşină de făcut baloane”

– pentru cea mai bună lucrare experimentală:

  • elevilor Zetocha Alexia, Şumălan Adriana, Gal Vivien şi Spanciu Georgiana din grupa XII, de la Liceul Tehnologic nr. 1, Suplacu de Barcău, pregătiţi de dna profesoară Dondoş Codruţa, cu lucrarea „Vulcanul Etna”
  • elevilor Agocs Gabor – Peter, Sima Attila – Tamas şi Sima Petra – Eniko din grupa VIII, de la Liceul Teoretic „Horváth János”, Marghita, pregătiţi de dna profesoară Nagy Gabriella, cu lucrarea „Parcul Jurassic în laboratorul de chimie”

Școala noastră se mândrește cu 2 premii I (Helmeczi Dávid din clasa a VIII-a C și Mitrana Adela din clasa a VI-a B ), 2 premii III (Gál Tamás din clasa a VII-a C și Merka Eduard din clasa a VI-a A), 12 mențiuni (Bereș Alexandra din clasa a VI-a A, Hoduț Darius din clasa a VIII-a A, Ciordaș Remus din clasa a VI-a A, Simon Petra din clasa a VIII-a C, Gal Cosmina din clasa a VII-a A, Durnye Bogdan din clasa a VI-a A, Spanciu Georgiana din clasa a VIII-a B, Kovács Andrea din clasa a VII-a C, Șumălan Adriana din clasa a VII-a A, Furiș Andreea din clasa a VII-a A, Gal Vivien din clasa a VII-a A și Zetocha Alexia din clasa a VII-a A) și 2 premii speciale (pentru cel mai bun dispozitiv experimental și pentru cea mai bună lucrare experimentală).

Ii felicităm pe toți elevii pentru rezultatele obținute și vă mulțumim tuturor pentru colaborare.

Prof. Mihail Violeta

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *