Felicitări clasei a V-a B

Atenția si răbdarea  sunt calități la indemâna oricui, dar nu oricine le cultivă. Dar elevii clasei a V-a B le le au din plin și acest lucru m-a surprins plăcut încă de la începutul anului școlar. Deși au vinerea, de la 12,  ultima oră de curs cu mine, nu  au arătat vreodată nerăbdare, chiar dacă uneori au fost obosiți, și nici indisciplină. Sunt prezenți la oră cu câteva minute înainte de a suna, sunt participativi, realizează sarcinile date fără să murmure sau să intre în discuții sterile cu profesorul, au bunăvoință și interes.

Nu pot să nu îi felicit public pentru modul lor de a se comporta, deoarece nu au decât de câștigat:  cunosc deja o mulțime de lucruri – comunicare, gramatică sau elemente de civilizație. Le doresc să-și păstreze mereu curiozitatea vie și să nu uite că, în aceste vremuri în care școala în general, e blamată de multă lume, educația reprezintă un pas înainte pentru fiecare dintre noi.

Să reținem acest citat: ”Şcoala are rostul să te ridice undeva de unde să-ţi fie ruşine să mai cobori. ” (Paul Louis Lampert)

prof. Razi Laura

Acest articol a fost publicat în DIN VIAȚA ELEVILOR. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Felicitări clasei a V-a B

  1. Hugo Kalvinn spune:

    Asta ii blogul scolii , nu blogul tau sa lauzi unii copii , ca e discriminare

Comentariile sunt închise.