Liceul Tehnologic Nr.1

   Suplacu de Barcău ,  Jud. Bihor
  
                                                                   PAGINA PRINCIPALĂ       INFORMAȚII      BAZA MATERIALĂ      DESPRE NOI...     ALBUM FOTO

CENTRUL DE INFORMARE ȘI DOCUMENTARE
Este un spaţiu pedagogic public, un centru de resurse pluridisciplinare, ce pune la dispoziţia elevilor, cadrelor didactice şi a comunităţii, informaţii pe suporturi diferite ......          
                               mai departe »

BAZA SPORTIVĂ Sală  de sport modernă.     
Teren cu gazon artificial şi nocturnă.
Teren de tenis bituminizat.
Teren de handbal bituminizat.
2 vestiare modern utilate.
Sală de sport cu 150 de locuri īn tribună,vestiare, grup sanitar, cu o suprafață de  1.200  mp. (inaugurată pe 23 aprilie 2010).CABINET PENTRU CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Obiective :

 • informarea şi consilierea elevilor, părinţilor şi a profesorilor īn probleme legate de cunoaştere / autocunoaştere, examinare / evaluare  psihologică şi psihopedagogică;
 • intervenţii īn scopul optimizării relaţiei şcoală – familie;
 • realizarea de workshop-uri pe diferite domenii la cerinţa profesorilor sau a elevilor;
 • organizarea de programe/acţiuni īn vederea orientării carierei elevilor;
 • prevenirea/ identificarea / diminuarea factorilor ce determină tulburări comportamentale;
 • prevenirea/ identificarea/ diminuarea situaţiilor de eşec respectiv abandon şcolar;
 • promovarea unui stil de viaţă sănătos;
 • realizarea unor studii pe diverse comportamente;
 • programe de integrare a copiilor cu cerinţe educative speciale.
Domenii de competență:
 • Consilierea psihopedagogică individuală şi de grup acordată elevilor īn diverse situaţii: tulburări emoţionale şi de comportament, probleme de invăţare, stima de sine scăzută;
 • Consilierea părinţilor īn problematica dezvoltării copiilor;
 • Consultanţă acordată profesorilor;
 • Prevenirea şi combaterea comportamentelor dezadaptative cum sunt consumul de alcool şi droguri, agresivitatea, tentativele de suicid;
 • Testări psihologice ale elevilor (la solicitarea elevilor, a părinţilor sau a şcolii);
 • Testări aptitudinale şi consiliere privind orientarea īn carieră;
 • Terapia tulburărilor de limbaj (logopedie).
Baza tehnico-materială 

Reteaua scolara a comunei Suplacu de Barcau este formată dintr-o unitate de īnvățămānt cu personalitate juridică, si anume Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcau, str. Piata Republicii, nr.3, care are in subordine urmatoarele structuri:

1.     Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcau, Piata Republicii, nr.1
2.     Scoala gimnaziala Nr.1 Borumlaca, nr.49/A
3.     Scoala primara Nr.1 ,,Cartier” Suplacu de Barcau, str. Calea Muncii, nr.131
4.     Scoala primara, Nr.2 Valea Cerului, nr.76
5.     Scoala primara Nr.3 Vilcelele, nr.10/A
6.     Gradinita cu program normal Nr.1, Suplacu de Barcau, str. Ciocarliei, nr.1
7.     Gradinita cu program prelungit Nr.2 ,,Rafinarie” Suplacu de Barcau, str. Crinului, nr.72
8.     Gradinita cu program normal Nr.3 ,,Cartier” Suplacu de Barcau, str. Calea Muncii, nr.131
9.     Gradinita cu program normal Nr.4 Borumlaca, nr.193/A
10.  Gradinita cu program normal Nr.5 Valea Cerului, nr.76
11.  Gradinita cu program normal Nr.6 Vilcelele, nr.10/A.
..........................................................................................................................................

Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcau

1.     Activitatea elevilor si a cadrelor didactice se desfasoara in urmatoarele spatii:
25 de sali de cursuri, 3 laboratoare de informatica, 1 laborator de biologie, 1 laborator de chimie, 1 laborator de fizica,  cabinete de istorie, geografie, gastronomie, cabinet fonetic, cabinet psiho-pedagogicic,  1 atelier de mecanica,  1 sala de sport, 1 teren sintetic, 2 terenuri bituminoase, acces la sala de sport moderna construita langa scoala,  1 centru de documentare si informare, cu sala de lectura, sala festiva cu 80 de locuri si cu  biblioteca avand peste 10.000 de volume.
     In aceste spatii, mobilierul scolar e adaptat salilor de clasa si laboratoarelor. Centrul de documentare si informare e dotat cu mobilier nou, cu 6 calculatoare, 1 laptop, xerox, fax, videoproiector, instalatie de sonorizare, televizor. Exista acces nelimitat la internet prin fibra optica, prin cele 39 de calculatoare repartizate astfel: 25 in laboratorul de informatica, 6 la CDI, 1 la directiune, 2 la secretariat, 2 la contabilitate, 1 la casierie, 1 la atelierul de mecanica. De asemenea, din 2018 liceul dispune de o stație radio.
2. Scoala dispune si de un microbuz scolar cu o capacitate de 14+1 locuri, care asigura transportul elevilor din satele apartinatoare comunei Suplacu de Barcau, o livadă cu 70 de pomi fructiferi și un parc nou inaigurat īn 2013.
3.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala cu gaz metan, telefon, fax, copiatoare si spatiu amenajat de depozitare a gunoiului.
.........................................................................................................................................

Scoala Gimnaziala nr.1 Borumlaca

1.  Activitatea elevilor si a cadrelor didactice se desfasoara in 5 sali de cursuri, cu limba de predare romana. Programul se desfasoara in doua ture: dimineata, cursurile claselor ciclului gimnazial, iar dupa-amiaza cursurile claselor de la ciclul primar.
2.     Scoala are in dotare un teren de sport, un teren de sport sintetic, telefon, xerox, televizor, laptop si videoproiector.
3.     Unitatea scolara est dotata cu sistem de alarma. Cladirea unde se tin cursurile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
4.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

 Scoala primara Nr.1 ,,Cartier” Suplacu de Barcau, str. Calea Muncii, nr.131

1.     Activitatea se desfasoara cu 2 grupe de elevi, in doua sali de cursuri, dimineata. Activitatea este organizata pe clase simultane, cu limba de predare maghiara. Cladirea unde se tin cursurile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Scoala are in dotare  televizor, calculator pentru elevi.
3.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe gaz, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

 Scoala primara, Nr.2 Valea Cerului, nr.76

1.     Activitatea elevilor si a invatoarei se desfasoara intr-o singura sala de cursuri, dimineata. Activitatea este organizata pe clase simultane, cu limba de predare slovaca. Cladirea unde se tin cursurile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Scoala are in dotare un sistem de alarma,televizor, laptop si videoproiector pentru elevi.
3.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

 Scoala primara Nr.3 Vilcelele, nr.10/A

1.     Activitatea elevilor si a invatoarei se desfasoara intr-o singura sala de cursuri, dimineata. Activitatea este organizata pe clase simultane, cu limba de predare romana. Cladirea unde se tin cursurile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Scoala are in dotare un televizor.
3.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala,  canalizare, sistem de incalzire centrala pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer. Grupul sanitar se afla in curte.

Gradinita cu program normal Nr.1, Suplacu de Barcau, str. Ciocarliei, nr.1

1.     Activitatea este organizata pe doua grupe de copii prescolari, una cu limba de predare romana si alta cu limba de predare maghiara. Cladirea unde se tin activitatile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Gradinita are in dotare un televizor, un calculator, o imprimanta, jucarii si mobiler de exterior pentru locul de joaca al copiilor.
3.     De asemenea, gradinita dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe gaz, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

Gradinita cu program prelungit Nr.2 ,,Rafinarie” Suplacu de Barcau, str. Crinului, nr.72

1.     Activitatea este organizata pe trei grupe de copii prescolari, cu limba de predare romana. Programul se desfasoara de dimineata pana seara.
2.     Gradinita este amenajata la parterul unui bloc de locuinte.  Ea se compune din hol, 2 bai, bucatarie, sala de mese, 3 sali in care se desfasoara activitatea copiilor.
3.     Pe langa personalul calificat, educatoarele, isi desfasoara activitatea un administrator de patrimoniu, o bucatareasa si o femeie de serviciu.
4.     Gradinita are in dotare un televizor, un calculator, o imprimanta, jucarii si mobiler de exterior pentru locul de joaca al copiilor.
5.     De asemenea, gradinita dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala cu gaz metan, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

Gradinita cu program normal Nr.3 ,,Cartier” Suplacu de Barcau, str. Calea Muncii, nr.131

1.     Activitatea este organizata in doua sali, pe doua grupe de copii prescolari,de etnie rroma, cu limba de predare maghiara. Cladirea unde se tin activitatile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Gradinita are in dotare un televizor, jucarii, sistem de alarma.
3.     De asemenea, gradinita dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe gaz metan, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

 Gradinita cu program normal Nr.4 Borumlaca, nr.193/A

1.     Activitatea este organizata pe doua grupe de copii prescolari, cu limba de predare romana. Cladirea unde se tin activitatile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Gradinita are in dotare un televizor, jucarii si mobiler de exterior pentru locul de joaca al copiilor.
3.     De asemenea, gradinita dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer.

       Gradinita cu program normal Nr.5 Valea Cerului, nr.76

1.     Activitatea este organizata pe o de copii prescolari, cu limba de predare slovaca. Cladirea unde se tin activitatile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Gradinita are in dotare un televizor, un calculator, o imprimanta, jucarii si mobiler de exterior pentru locul de joaca al copiilor, sistem de alarma.
3.     De asemenea, gradinita dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala, grupuri sanitare cu apa curenta, canalizare, sistem de incalzire centrala pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer. 

Gradinita cu program normal Nr.6 Vilcelele, nr.10/A

1.     Activitatea este organizata pe o de copii prescolari, cu limba de predare romana. Cladirea unde se tin activitatile si curtea sunt imprejmuite cu gard.
2.     Gradinita  are in dotare un televizor, un calculator, o imprimanta, jucarii si mobiler de exterior pentru locul de joaca al copiilor, sistem de alarma.
3.     De asemenea, scoala dispune de utilitatile necesare: curent electric, apa din reteaua stradala,  canalizare, sistem de incalzire centrala pe lemne, pubele pentru colectarea gunoiului menajer. Grupul sanitar se afla in curte.
DATE DE CONTACT: 

Liceul Tehnologic nr.1
Suplacu de Barcău
str.Piaţa Republicii,nr.1

jud. Bihor, cod 417535

Telefon/Fax : 004-(0)259 368 437
E-mail: grisuplacu@yahoo.com
Pagina web: www.liceulsuplac.ro
Flag Counter
  Editare :
  profesor documentarist Chira Brīnduşa
  decembrie 2008  / actualizare 2013   
ADRESE UTILE